„Nu vrem flori în prima zi de școală!”. Un liceu din București îi roagă pe elevi și părinți să doneze pentru a salva viața unui copil

Un liceu din București a luat decizia de a-i înștiința pe toți elevii și părinții lor să nu mai aducă flori la începutul anului școlar! Administrația liceului îi îndeamnă să renunțe la cadouri și să doneze banii respectivi pentru a ajuta copil de cinic ani diagnosticat cu o formă foarte rară de tumoare cerebrală.

Loading...

Această inițiativă a fost luată după ce instituția de învățământ a aflat de la doi copii, elevi ai acestui liceu, că fratele lor mai mic, Vlăduț, este grav bolnav și nu poate fi vindecat dacă familia nu dispune de banii necesari. Astfel, părinții împreună cu adminstrația școlii au decis că prima zi de școală poate trece și fără flori, în schimb mobilizarea tuturor anume în această zi poate salva viața copilului.

Părinții i-au înștiințat pe profesori că deja a fost efectuată prima intervenție chirurgicală pentru înlăturarea tumorii. Analizele au arătat ca este o tumoare atipica ATRT (WHO grade IV) care face parte din cea mai dificilă grupă a IV după complicitate și se întâlnește doar la 2% din toate cazurile.

Loading...