Teodora, fiica părintelui Florin Stamate, a fost înmormântată. Cum arată locul de veci al copilei. FOTO

Ziua de joi, 3 octombrie, a fost una extrem de grea pentru familia părintelui FLorin Stamate.  În această zi, Teodora, copila de 15 ani care a murit după ce s-a luptat timp de doi ani cu cancerul, a fost condusă pe ultimul drum.

Loading...

La sfârşitul lunii septembrie, după o luptă aprigă cu cancerul osos, Teodora, fiica părintelui Florin Stamate, a murit. Cel care a dat vestea a fost chiar tatăl ei, Florin Stamate, preotul de la Parohia Şesuri din comuna Măgireşti, Bacău. Joi, 3 octombrie, Teodora nu a fost înmormântată în comuna natală, ci în cimitirul mănăstirii Paltin de la Petru Vodă. Acolo, copila obişnuia să-şi petreacă vacanţele.

De altfel, aceasta a şi fost dorinţa Teodorei Stamate. În ultimele zile din viaţă, copila a avut puterea să-şi strângă membrii familiei, să-şi întărească părinţii, să le dea sfaturi fraţilor şi să le spună unde şi-ar dori să fie înmormântată, dat şi cum să fie îmbrăcată.

„Cu doar câteva zile în urmă a împărțit toate lucrurile ei fiecărui frățior în parte, apoi ne-a spus că dorința ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamț, acolo unde de câțiva ani mergea în vacanță și petrecea clipe înălțătoare alături de maici”, a transmis tatăl ei, preotul Florin Stamate.

Tot ce şi-a dorit Teodora s-a întâmplat, iar joi, 3 octombrie, în ziua înmormântării, copila a fost îmbrăcată în costum popular românesc.

„Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc. A dat fiecărui frațior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinții mulțumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea și cerându-și iertare de la toți. M-a întrebat cum va putea să mulțumească vreodată tuturor celor care au ajutat-o și s-au rugat pentru ea…I-am zis că, făcând și ea același lucru pentru toți…”, a scris Florin Stamate.

Loading...