O tânără de 22 de ani, răpusă de noul virus la doar o săptămână după ce mama ei s-a stins din același motiv.

Andreea, o tanara din Arges, de numai 22 de ani, a fost rapus de coronavirus la doar o saptamana dupa ce si mama ei s-a stins tot de aceeasi boala. Rudele tinerei fac acuzatii grave la adesa cadelor medicale care ar fi trebuit sa aiba grija de ea. Din spusele apropiatilor, s-ar fi facut multe greseli.

Andreea a decedat in sectia de Terapie Intensiva. Tanara ar fi asteptat prea mult timp ambulanta. Rudele spun ca nu ar fi luat-o de acasa pentru ca nu avea dovada scrisa ca are coronavirus..

“Cand am ajuns cu ambulanta am stat pe aici pana a venit o doamna, mi-a luat temperatura. Initial au vrut sa ma bage in spital si nu a mai fost niciun loc si apoi a zis ca ma baga intr-un cort cu inca un nene si apoi m-au bagat singura”, a spus Andreea.

Cu 10 zile in urma, tanara i se plangea unchiului sau de ce i se intampla. Tanara nu a mai vrut sa ramana in cort, si s-a intors acasa. Si-a sunat medicul de familie, cel care a indemnat-o sa cheme ambulanta.

Citeste si articolul Baia ta va straluci. Acesta este cel mai eficient truc de curatare pentru faianta si gresie
”Dr. Alina Sendroiu, medic de familie: Ai semnat ca vrei sa pleci?

Andreea: Da, nu puteam sa dorm in cort.

Dr. Alina Sendroiu: De ce nu puteai?

Andreea: Eram singura, dar dormeam aproape pe jos, a spus copilul de unde am dedus ca dormea pe targi”.

Unchiul fetei spune ca daca tanara ar fi fost internata in spital ar fi ramas.

Unchiul fetei: ”Ea era pregatita sa se interneze, sotia mea a avut o conversatie pe WhatsApp si-i spunea ce sa-si ia, ca sa aiba la ea periuta de dinti, cana, pahar. Copilului i s-a spus astepti aici rezultatul testului sau pleci acasa?”

“A plecat acasa. Cu o masina, cu prietenii. Ea are semnatura ca pleaca la cerere. Pe data de 20 era vid legislativ. Nu puteam sa retinem pacienta, nu puteai sa-i faci o adresa de intampinare la DSP pentru a fi retinuta sau … era in vid legislativ. Nu putea fi fortata”, a declarat Dr. Gabriel Copceag, director medical SJU Arges.

Medicul de familie i-a prescris un tratament si a rugat-o sa se interneze. Andreea nu a urmat sfatul medicului si a stat acasa pana sambata cand aproape nu mai putea sa respire. La ora 10 a a chemat ambulanta.

”Sambata la ora 10.10 ea a sunat la Ambulanta si a solicitat ajutorul. Cei de la Ambulanta au intrebat-o daca are testul, are hartia in mana, fata le-a spus ca nu are, pentru ca a fost sunata marti de la spital si i s-a spus ca e pozitiva, atat, nu avea cum sa-l aiba fizic”, a spus unchiul sau.

”Motiv pentru care am sunat eu pe telefonul de urgenta de la DSP, mi-au spus ca au fost multe apeluri, sunt legati de maini si de picioare, nu au testul, au cautat-o dupa CNP. Daca eu nu sunam era moarta acasa”, a spus Dr. Alina Sendroiu, medic de familie.

”Deci acesta nu este un motiv sa nu fie luat un pacient. Pacientul, cand are o stare grava si anunta ambulanta, indiferent ca este SarsCov 2 pozitiv sau negativ, trebuie sa fie preluat si dus la o unitate sanitara, conform simptomatologiei si ceea ce declara. Deocamdata, suntem intr-o ancheta, nu putem spune cine a gresit, cine a gresit va raspunde. Ca sa poata sa o interneze ii trebuia un test, e legal sa nu ia ambulanta. Daca se simte foarte rau trebuia sa o duca la suspecti. Cineva a gresit ca nu a luat-o. Din cate inteleg nu a zis ca se simte foarte rau”., a declarat Dr. Sorina Hontaru, director DSP Arges.

Tanara a fost adusa sambata seara la un spital suport din judet avad saturatia de oxigen foarte mica.

Dupa cateva ore medicii au transferat-o la judetean pentru ca starea ei de sanatate se degradase mult. Duminica a fost intubata, iar luni a decedat. Andeea s-a stins in aceeasi sectie in care a decedat mama ei in urma cu o saptamana.

Specialistii spun ca evolutia virusului este imprevizibila si de aceea le recomanda si celor fara simptome sa mearga la spital.