Nelu Tataru, anuntul momentului: Ce se intampla in urmatoarele doua saptamani

Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, averizeaza urmeaza doua saptamani grele, de “crestere progresiva” a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Potrivit ministrului, in aceasta perioada se lucreaza la adaptarea spitalelor din regiunile afectate.

″Incepand cu 3 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii, am reluat aceasta munca titanica de identificate, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu.

In acest moment suntem in saptamanile in care se consuma boala acelor aproape 4.000 de pacienti care au refuzat internarea sau au solicitat externarea in cele aproape trei saptamani. Sunt doua saptamani grele in care vom avea o crestere progresiva a numarului de cazuri.

Ramane ca noi, ca sistem sanitar, ca Minister, ca guvern, sa adaptam unitatile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensiva, aparatura, la numarul care in fiecare zi il vedem ca si terapie intensiva, ca si adresabilitate la unitatile de primiri urgente”, a declarat ministrul Sanatatii.

Nelu Tataru spune ca sunt adaptate si spitalele din judetele limitrofe celor cu cazuri multe pentru a putea tratata pe cei infectati.