Schimbarea la fata a Domnului. Se rosteste pe 6 august

”Doamne Iisuse Hristoase, ma rog Tie in aceasta zi de mare sarbatoare.

Tu, care Te-ai Schimbat la Fata in prezenta ucenicilor Tai : Petru , Iacov si Ioan, alesi de Tine sa te insoteasca pe Muntele Tabor, si Le-ai aratat lor ca slava Ta se poate revarsa ca un mir asupra lumii, care sa ne binecuvanteze viata de fiecare zi.

La ceas de mare sarbatoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care esti cu adevarat Raza tatalui Tau, trimite asupra mea o raza din stralucitoarea Ta lumina ca ea sa ma calauzeasca in clipele de suparare, cand grijile ma sufoca, cand nu mai am spor in munca mea, cand dusmanii ma pandesc sau cand boala ma invaluie fara sa stiu.

Schimbarea Ta la Fata sa ma ajute si pe mine, pacatosul, sa gasesc drumul luminos de care am atata nevoie, iar sufletul meu impietrit de necazuri sa se elibereze de suparare si de spaima ca viata mea va fi in continuare un cosmar. Ajuta-ma Doamne Hristoase sa mi se implineasca si marea mea dorinta ….Ajuta-ma in acest moment de cumpana din viata mea si arata-mi drumul care sa-mi schimbe cursul vietii, sa nu mai am parte de intuneric, de paguba, de boala si de razbunarea dusmanilor adunati in jurul meu ca intr-o serparie”. Amin.