A început pelerinajul la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria

Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august, fiind una dintre cele mai mari sărbători din an.

Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor.

A început pelerinajul la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria

Conform Prefecturii Cluj, începând de miercuri, se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru a îndruma persoanele, dar și pentru supravegherea respectării măsurilor de protecție și distanțarea fizică la pelerinajul de la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Astfel, la fața locului, vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru decongestionarea unor aglomerări de persoane. De altfel, vor fi puse la dispoziție substanțe dezinfectante, dar și puncte de prim-ajutor. În plus, în localitatea Nicula și pe traseele de afluire/ defluire vor fi interzise băuturile alcoolice și comerțul ambulant.

De asemenea, pe toată perioada cât vor sta la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de distanțare fizică.

În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 09:00, tot la altarul de vară, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului.