Bei cafeaua pe stomacul gol? Iata la ce riscuri te expui

Cafeaua prezinta o multitudine de beneficii, in primul rand pentru ca este bogata in antioxidanti care au rolul de a indeparta radicalii liberi din organism.

In plus, cafeaua are efectul benefic de a diminua oboseala si starea de somnolenta cu care majoritatea oamenilor se trezesc dimineata, insa consumata in exces poate avea efecte negative multiple.

O serie de studii recente trag un puternic semnal de alarma referitor la riscurile la care va supuneti sanatatea in cazul in care consumati aceasta bautura pe stomacul gol.

Mai exact, cercetatorii sustin ca antioxidantii din cafea pot avea efecte adverse asupra organismului in cazul in care bautura este consumata pe stomacul gol, deoarece pot sa apara tot felul de probleme digestive, cum ar fi inflamarea intestinelor, balonare, colon iritabil, inclusiv cresterea riscului de aparitie a cancerului de colon.

Consumul regulat de cafea poate crea dependenta. O persoana care este dependenta de cafea are un sistem nervos vegetativ care va avea nevoie mereu de cofeina pentru a se trezi.

Este foarte greu pentru o persoana care este dependenta de cafea sa se trezeasca dimineata si sa plece la serviciu fara a consuma macar o ceasca de cafea.

Totusi, pentru a ramane sanatosi este indicat sa beti cafeaua la o ora dupa ce v-ati trezit si neaparat dupa ce ati mancat ceva, spre exemplu, o felie de paine, un sendvis sau o mica gustare.