ANM A EMIS UN COD PORTOCALIU DE FURTUNI, VALABIL ÎN 10 JUDEȚE. CUM VA FI VREMEA ÎN CAPITALĂ

Agenția Națională pentru Meteorlogie a emis, marți dimineață, o avertizare cod portocaliu de furtuni ce vizează vestul țării.

Totodată, de la ora 12:00, mare parte din țară va fi sub cod galben de vreme instabilă.

Codul portocaliu este valabil de marți, 18 august, ora 18:00, până miercuri, 19 august, ora 13:00 și vizează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Mai mult, tot marți, de la ora 18:00 și până mâine la ora 13:00, va intra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.

Codul galben emis de ANM

În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial,

descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Al doilea cod galben, valabil până la ora 18.00

În același timp, ANM au emis un al doilea cod galben, care intră în vigoare astăzi la ora 12:00 și expiră la ora 18:00.

Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Prognoza pentru București

În București, marți, vremea va fi călduroasă, dar miercuri seară va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în după-amiaza și seara zilei de miercuri, 19 august,

când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 32…33 de grade, iar cele minime de 17…19 grade.

ANM precizează că, până joi seara, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea

regiunilor și în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognozele meteo. scrie cancan.ro