Această bucătărie minunată a adus necazuri familiei mult timp. Când au aflat motivul, au aruncat tot… Iată de ce:

Confortul într-o locuință, de cele mai multe ori, este asigurat de amenajarea lucrurilor. Și dacă în camera de zi, antreu și alte camere este vorba despre preferințe, atunci la bucătărie, care este simbolul căminului familial, trebuie să fie totul practic.

Multe sfaturi utile de amenajare a bucătăriei pot fi găsite în manualele Feng Shui, care este o practică taoistă de organizare a spațiului. Aceasta se construiește pe principiile armoniei omului cu obiectele care-l înconjoară. Amatorii acestei practici se pot lăuda cu bun gust și succes în viață. Cum funcționează?

Echipa noastră vă va dezvălui de ce bucătăria amenajată după principiile Fang Shui atrage bună dispoziție și succes.

Feng Shui în amenajarea bucătăriei

Este dovedit științific că dezordinea în locuință este un semn de dereglare psihică. Dacă doriți să vă aranjați viața mai bine, începeți cu bucătăria dvs. Fang Shui ne învață curățenia și bazele celui mai simplu design. Citiți mai jos câteva reguli de aranjamente pe care trebuie să le țineți minte. Poate cauza succesului sau insuccesului se ascunde în anturaj?

1. Ușa de intrare

În primul rând, trebuie să știți despre amplasarea bucătăriei. Intrarea în ea nu trebuie să fie în fața ușii de intrare. Despre ce fel de confort este vorba dacă locuința este văzută ca în palmă?

De asemenea, acest aranjament devine adesea cauza curenților de aer care mătură confortul la modul direct. Din nefericire, proiectul casei nu este atât de ușor de schimbat, iar dacă vă aflați într-o asemenea situație străduiți-vă să țineți ușa la bucătărie închisă.

2. Oglinzile

Într-o bucătărie mică o oglindă poate face minuni! Ea creează vizual mai mult spațiu. Dar nu toate suprafețele sunt potrivite pentru acest lucru. Feng Shui ne învață că reflecția dvs. nu trebuie să fie mărunțită (spre exemplu, faianța oglindă). Se crede că în acest fel vă puteți „Sparge” viața.

3. Culorile

Există o gamă de nuanțe calde care sunt perfecte pentru a crea o aură de fericire și liniște. De aceea, culoarea roșie aprinsă vă va irita foarte mult. Utilizați pastel albastru, bej, verde deschis sau maro. Este permisă și un accent de culoare mai aprins, dar trebuie să fie în armonie cu designul bucătăriei.

4. Separatoare

Nu se recomandă împărțirea bucătăriei în zone cu ajutorul arcurilor, pereților de diferite înălțimi, scări lor sau florilor. Acestea pot arăta frumos și elegant, dar nu creează o stare de confort. Astfel de soluții creative devin plictisitoare peste o perioadă și atmosfera de armonie care trebuie să fie prezentă în bucătărie este afectată.

5. Ordinea și curățenia

După cum s-a menționat, ordinea este mai presus de toate. Pare a fi ceva banal, însă murdăria atrage neplăceri și nu creează bună dispoziție. Feng Shui de interior trebuie să dea impresia de curățenie maximă.

Dacă divizarea în zone nu este binevenită, atunci sortarea obiectelor este foarte binevenită. Farfuriile la farfurii, condimentele la condimente. Astfel, nu veți pierde niciodată timp în căutare de ustensile, iar perfecționistul din interiorul dvs. se va bucura. Organizarea în acest fel atrage bunăstare și oferă liniște.

6. Aragazul

Aragazul ocupă un loc special, deoarece simbolizează bogăție și bunăstare în casă. Focul său trebuie să umple bucătăria cu căldură, de aceea nu trebuie să amplasați aragazul alături de geam. În acest caz, bogăția dvs. .va zbura pe fereastră. Pur și simplu faceți economie, iar acesta este unul din principiile Fang Shui-ului.

7. Dulapuri suspendate

La fel ca în cazul oglinzilor sunt anumite nuanțe. Dulapurile suspendate nu sunt interzise, însă nu trebuie să fie prea mari, deoarece creează disconfort. Acest principiu este valabil și pentru alte obiecte grele, aranjați-le astfel încât să nu stea deasupra dvs.

Rețineți! Toate obiectele care constituie interiorul bucătăriei trebuie să fie ordonate. Uitați despre becurile arse, cuțite tocite, și în special veselă crăpată. Totul din bucătărie trebuie să fie folosit.

Fang Shui are scădea din popularitate dacă s-ar fi bazat pe superstiții. Acesta reprezintă o colecție de înțelepciuni acumulate mii de ani de-a rândul.

Sursa: fasingur.info