Ce se întâmplă cu alocațiile? Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis: „Atât cât s-a putut…

Klaus Iohannis a discutat despre cel mai controversat subiect din ultima perioadă. Este vorba despre mărirea alocațiilor, acțiune care va fi posibilă, potrivit președintelui, doar eșalonat.

Președintele Klaus Iohannis a discutat despre ce se va întâmpla cu majorarea alocațiilor în proporție de 50%, iar situația nu este deloc fericită, pentru că „nu este posibil să împarți bani care nu există. De asemenea, executivul a explicat că a realizat o mărire a alocațiilor primite de minori, în limita pe care a permis-o bugetul.

„Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare,” a explicat președintele țării, Klaus Iohannis.

„Nimeni nu și-a dorit această epidemie care, global, s-a dezvoltat într-o pandemie. Absolut nimeni nu cred că și-a dorit pentru România o criză economică. Dar această epidemie a venit și, în consecință, a apărut și criza economică. Aici suntem și aceste lucruri trebuie rezolvate. În paralel că toată lumea își dorește și să câștige mai bine și guvernanții, de bună seamă, doresc să dea bani mai mulți oamenilor care au așteptări mai mari.

Însă, pentru a face posibile aceste lucruri trebuie să existe acești bani. Nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă intră România în criză economică și veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Este un lucru absolut simplu de calculat.

Totuși, eu am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică.