În cazul suspendării din nou a cursurilor din cauza coronavirusului, se dau bani pentru părinții care vor sta acasă cu școlarii.

Anunțul lui Ludovic Orban.

Nu mai este mult și în România ar trebui să înceapă noul an școlar, care, însă stă sub semnul întrebării din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, acum Ludovci Orban vine cu lămuriri în ceea ce îi privește pe cei care au acasă copii și se gândesc că nu vor avea în grija cui să îi lase, dacă școala se va închide din nou.

Pentru a limita răspândirea de coronavirus în societate, premierul României a declarat luni, 17 augus,t că părinții pot sta fără griji, căci Guvernul le va plăti o parte din salariu pentru a putea sta acasă cu cei mici. Astfel, dacă școala se va suspenda din nou, părinții copiilor sub 12 ani vor primi o indemnizație de 75% din salariu, adică 193 de lei pe zi brut.

Se dau bani pentru părinții care vor sta acasă cu școlarii, în cazul suspendării din nou a cursurilor

„Pregătim o Ordonanță de Urgență ca acolo unde se suspendă orele pe o perioadă de timp, pe perioada suspendării să continuăm măsura din starea de urgență, și anume să plătim pentru un părinte 75% din venit (dar nu mai mult de 75% din salariul mediu), ca să poată sta acasă cu copilul. Această măsură va fi folosită numai acolo unde se vor lua decizii de suspendare a școlilor”, a spus Ludovic Orban, scrie observatornews.ro.

Totodată, Orban a menționat că potrivit unei Ordonanțe de Urgență, discutată cu colegii de breaslă, s-au alocat deja 175 de milioane de euro pentru autoritățile locale și unitățile de învățământ, astfel încât să se poate achiziționa tot ce este nevoie pentru a nu pune viața nimănui în pericol ori ca vreun copil să nu poată participa la cursurile online.

„Am avut în primă lectură mai multe acte normative legate de începerea anului școlar. Din care o OUG prin care alocăm 175 de milioane de euro către autoritățile locale și unitățile de învățământ, pentru a achiziționa tablete, măști, dezinfectanți”, a mai declarat premierul.

De asemenea, după ce s-a amânat majorarea salariilor profesoriilor, acum Orban declară că vor fi alocate resurse și pentru noi angajări în învățământ.

„Am pregătit un proiect de lege pentru a putea angaja cadre didactice, medici școlari, asistenți medicali școlari. O să solicităm Parlamentului dezbaterea cu celeritate a acestui proiect de lege”, a mai spus Ludovic Orban.