Termenul limită pentru înscrierea la microgranturi a fost prelungit până la 21 octombrie. Ajutorul de 100 de milioane de euro acordat de Guvern din fonduri europene nerambursabile este destinat micilor firme și întreprinderi.

Până în prezent, peste 18.700 de cereri au fost depuse în programul de microgranturi. Totalul bugetului alocat programului este de 100 de milioane de euro. Fiecare solicitant va primi echivalentul a 2.000 de euro.

„Etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19 s-a prelungit.

Noul termen-limită de înscriere pentru IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00” precizează într-un comunicat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Oficialii instituției au precizat că procedura de înscriere nu a fost modificată. „Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” rămâne activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro”.