Bucurestiul a inregistrat astazi o incidenta de 3,02 cazuri la mia de locuitori. Valcea si Alba se afla foarte aproape, cu un indice de 2,97, respectiv 2,86.

Ce inseamna trecerea la scenariul rosu

Potrivit celor mai recente decizii ale autoritatilor, in zonele in care incidenta cazurilor de COVID depaseste 3 la mie, purtarea mastii devine obligatorie in toate spatiile deschise. In plus, scolile se inchid iar cursurile vor avea loc doar online, iar activitatea teatrelor, cinematografelor si a restaurantelor ar urma sa fie oprita.

Inchiderea cinematografelor si interzicerea concertelor si spectacolelor: In conditiile pct. 16 organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din judete/localitati este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mare de 1,5 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si este interzisa la depasirea incidentei de 3/1.000 de locuitori.