Un cutremur devastator a avut loc în Indonezia, provocând moartea a nu mai puțin de 34 de parsoane până la acest moment, dar și rănirea a peste 600 de oameni. Mai multe clădiri au fost distruse, în urma seismului de 6,2 grade pe Richter.

Un seism puternic a avut loc în insula indoneziană Sulawesi. Nu mai puțin de 34 de oameni au murit sub dărămături, iar alți 630 s-au ales cu răni serioase, după cum relatează BBC News.

Cutremurul de 6,2 grade pe scara Richter a avut loc după un alt seism de 5,8, care, însă, nu a provocat pagube sau victime. Replica mult mai puterică a dus la prăbușirea mai multor clădiri, printre care se numără și hoteluri cu turiști, dar și sediul guvernatorului Indoneziei.

Și un spital s-a prăbușit, zeci de cadre medicale și pacienți fiind prinse sub dărămături. În urma cutremurului și a clădirilor căzute, peste 630 de oameni au fost răniți și aproximativ 10.000 de locuitori ai insulei au fost evacuați de urgență, seismul provocând și alunecări de teren periculoase.

Din păcate, până la acest moment au fost identificate și 34 de victime ale cutremurului, găsite fără viață sub dărămturi. Potrivit oficialilor, ar mai putea fi descoperiți morți, deși acest lucru nu este deloc de dorit, după cum relatează the Guardian.

„Bilanțul ar putea să crească, dar sperăm să nu. Multe victime sunt îngropate sub dărâmături”, a declarat un oficial din Indonezia.

De asemenea, autoritățile din Indonezia au anunțat că există posibilitatea unor replici ale seismului, dar și a apariției unui val tsunami. Totuși, nu a fost emisă o alertă de acest gen.

Indonezia se află pe Cercul de foc al Pacificului, find vorba despre o zonă seismică foarte puternică. În anul 2018, un seism de nu mai puțin de 7,5 grade pe Richter, urmat de un tsunami au avut loc pe insula Sulawesi, provocând peste 4.300 de morți și sute de dispăruți.

În anul 2004, peste 226.000 de oameni și-au pierdut viața în urma unui cutremur de 9.1 grade produs în Oceanul Indian, dintre care 120.000 doar din Indonezia.