Anunţ pentru toţi românii care se vaccinează! Omul lui Iohannis a dat verdictul

Anunţ extrem de important şi de ultimă oră pentru toţi românii care se vaccinează!

Omul preşedintelui Klaus Iohannis a dat verdictul. S-a aflat ce se întâmplă cu cei care nu-şi pot face al doilea vaccin, rapelul.

Anunţ extrem de important şi de ultimă oră pentru toţi românii care se vaccinează! Omul preşedintelui Klaus Iohannis a dat verdictul. S-a aflat ce se întâmplă cu cei care nu-şi pot face al doilea vaccin, rapelul.

Ce se întâmplă cu al doilea vaccin?
Şeful campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a făcut un anunţ foarte important. Toţi românii care se vaccinează trebuie să ştie. Omul lui Iohannis susține că persoanele care s-au infectat după administrarea primei doze trebuie să facă cel puțin rapelul, după vindecare.

În unele cazuri este recomandată chiar reluarea întregii scheme de vaccinare. Metoda exactă nu este încă stabilită.

„Dacă o persoană este diagnosticată cu infecție Sars-Cov-2 după efectuarea primei doze evident că se așteaptă vindecarea bolii și la un interval de circa o lună se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză și doza de rapel depășește intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Situaţia nu este clară
Acesta a precizat că această situație este încă în dezbatere la nivel de specialiști și că a solicitat un punct de vedere oficial companiei Pfizer.

„Sigur că, de pildă, CDC din SUA nu recomandă reluarea schemei complete, ci doar doza de rapel. În momentul de față, Comisia Științifică din România pledează pentru reluarea schemei complete dacă intervalul dintre prima doză și următoarea depășește șase săptămâni.

La acest moment lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere și companiei Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze.

Împreună cu compania și cu Comisia Științifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puțin doza de rapel la aceste persoane”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.