Bani de la stat pentru români! Olguța Vasilescu, anunț de ultimă oră!

Olguța Vasilescu vine cu vești bune pentru o anumită categorie de români.

Olguța Vasilescu vine cu vești bune pentru o anumită categorie de români. Aceasta a anunțat că anumiți bugetari ar putea primi bani de la stat.

Fostul Ministru al Muncii a făcut declarații despre voucherele de vacanță. Aceasta susține că bugetarii care nu vor mai beneficia anul acesta de vouchere ar putea primi bani în schimb.

Conform declarațiilor Olguței Vasilescu, aceste vouchere de vacanță erau cuprinse în sporul de 30% pe care bugetarii îl aveau de încasat și în mod normal statul are datoria de a aloca bani în locul acestui voucher.

„Sa va spun ceva de voucherele de vacanta, despre care nu a vorbit nimeni pana acum. Sa stiti ca voucherul de vacanta era prins in sporul de 30% pe care il luau bugetarii. Au eliminat voucherul de vacanta, in mod normal daca merg pe lege trebuie sa asigure oamenilor sumele respective de bani in locul voucherului de vacanta”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu nu este de accord cu eliminarea voucherelor de vacanță

Fostul ministru al Muncii a subliniat că voucherele de vacanță au fost acordate pentru a salva turismul din România, iar eliminarea acestora va dăuna sectorului în cauză.

Potrivit declarațiilor Olguței Vasilescu, în doar doi ani de zile, acest voucher de vacanță a asigurat în domeniul turismului aproximativ 45.000 de locuri de muncă, iar eliminarea acestuia va duce la pierderea în totalitate a acestora.

Astfel că, pe lângă bugetarii care nu vor mai putea călători, sectorul HoReCa va fi extrem de afectat de această decizie, având în vedere și pandemia de coronavirus care a dus la o situație de colaps în acest domeniu.

„Si atunci intrbarea este: ‘Ce se urmareste, numai sa omori HoReCa?’ Noi am introdus voucherul de vacanta sa salvam turismul din Romania. In doi ani de cand s-a introdus voucherul de vacanta turismul a asigurat 45.000 de locuri de munca, astea se pierd cand nu mai este voucherul de vacanta”, a mai declarat Lia Olguta Vasilescu.