Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a făcut dezvăluiri despre testarea anti-COVID în școli. Toți elevii trebuie să știe asta.

Andreea Moldovan a oferit primele informații despre testarea elevilor anti-covid în școli, dar și despre cum se va desfășura această operațiune.

Anunț important pentru toți elevii

Andreea Moldovan a dezvăluit că această operațiune de testare în școli se poate face cu ajutorul testelor antigen rapide.

Ea a mai subliniat, drept replică pentru ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că rezultatele testelor pe bază de salivă nu pot oferi rezultate clare.

„Noi mergem foarte mult pe metodologia Uniunii Europene. Avem aceste teste antigen rapide nazale, care nu pot să spun că sunt anodine la testare sau ca senzație, dar sunt un exudat nazal. Dacă ne gândim, până să înceapă pandemia, copiii aveau obligativitatea de a duce o serie de rezultate bacteriologice la începerea școlii, la reintrarea în colectivitate.

Practic erau exudate nazale sau faringiene luate în diferite circumstanțe. Este un test care nu este invaziv. E un termen care nu e corect folosit, pentru că nu străbate niciun fel de mucoase. Se ia de la nivelul mucoasei nazale și ne dă rezultatul în 15 minute”, a spus Andreea Moldovan.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că acei copii care au simptome trebuie să anunțe medicul de familie, care va trimite un echipaj acasă pentru testare.

”Ne dorim o mobilitate cât mai scăzută a persoanelor cu risc sau infecție Covid”, a mai spus Andreea Moldovan.