Cel mai sincer şofer din Botoşani. Mesajul scris pe amendă a devenit viral

Cel mai sincer şofer din Botoşani a stârnit hohote de râs, după ce a scris pe contravenţie motivul pentru care a fost amendat. Potrivit procesului verbal, persoana respectivă a fost amendată deoarece nu ar fi oprit la semnalui poliţistului.

Cel mai sincer şofer din Botoşani. Postarea a fost distribuită pe grupul de Facebook „Atentie Politia Botosani” şi a devenit virală pe reţelele de socializare, fiind distribuită de aproape 200 de persoane până la acest moment.

Nu am văzut semnalul poliţistului, întrucât mă gândeam departe„, a menţionat şoferul pe contravenţie.

Cel mai sincer şofer din Botoşani

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice: Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie”, se mai arată pe aceeaşi pagină de Facebook.