Restricții de la 1 august 2021. Raed Arafat a făcut anunțul pentru toți românii

Restricții de la 1 august 2021

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că de la 1 august este posibil să intre în vigoare noi restricții, în funcție de evoluția epidemiologică. Totul depinde de impactul pe care îl va avea creșterea numărului cazurilor de infectări asupra spitalelor și situația din secțiile de Terapie Intensivă.

Săptămâna viitoare va avea loc ședința în care factorii de decizie vor discuta despre o eventuală hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru 1 august.

Este clar că dacă începe să crească, și acum foarte multe țări se gândesc la acest aspect, ne uităm la ce impact va avea pe secțiile de Terapie Intensivă. Dacă impactul este limitat, iar vaccinații duc la limitarea impactului, abordarea este una. Dacă impactul este major pe spitale și pe ATI și crește mortalitatea, abordarea e alta, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU ia în calcul mai multe ipoteze ce ar putea fi aplicate în funcție de evoluția epidemiologică. Astfel, ar putea fi posibilă și o diferențiere între cei care s-au imunizat contra virusului și cei care nu au făcut asta până acum.

Arafat analizează și măsurile pe care le-au aplicat alte țări.

Asta înseamnă că, da, nu va intra toată lumea într-un restaurant la interior, dar vaccinații și testații vor putea. Sunt măsuri pe care le vedem în Franța sau în Grecia, în unele zone, a mai spus Raed Arafat.

Măsuri de relaxare de la 1 august 2021

Pe de altă parte, zilele trecute, premierul României vorbea despre măsurile de relaxare ce ar urma să fie introduse începând cu data de 1 august 2021. Potrivit cu spusele lui Florin Cîțu, noile măsuri ar viza evenimentele care sunt organizate în spațiul liber, cu un număr mai mare de participanți. Nu se va schimba ora până la care se pot desfășura aceste evenimente (ora 02.00).

Rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție la interior și rămân aceleași și condițiile de la intrarea în țară.