Raed Arafat, despre cei vaccinați: Și ei se infectează, dar într-un număr mult mai puțin

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre situația epidemiologică din România.

Oficialul a precizat că speră ca numărul persoanelor vaccinate să crească. Cu toate acestea, el a recunoscut că persoanele vaccinate se pot infecta și ele.

Anunț dur pentru toți cei vaccinați! Raed Arafat a recunoscut tot: Și ei se infectează

În cadrul unei conferințe de presă de la finalul ședinței de Guvern, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în România. Acesta speră ca numărul persoanelor care aleg să se vaccineze să crească și el, subliniind că persoanele care se vaccinează se pot infecta și ele cu coronavirus, dar forma bolii nu va fi una gravă.

”Deci astăzi într-adevăr avem 244, dacă nu greșesc, 43 de cazuri, deci mai puțin decât ieri, trendul este clar, este unul crescător. Şi acest trend nu cred că se va opri, cel puțin poate că o să găsească un alt platou unde să încetineze, dar va continua creșterea. Din nou, revin la ce a zis și domnul prim-ministru înainte, soluția noastra este la acest moment vaccinarea și vaccinarea a unui număr cât mai mare de persoane, din două motive: unu – să limităm răspândirea.

Există foarte multe vorbe că și vaccinații se infectează. Da, dar într-un număr mult mai puțin, dar mai ales că vaccinaţii care se infectează nu fac formele grave și rămân cu formele ușoare, nu necesită internare în spital.

Problema pandemiei

Secretarul de stat în MAI a mai spus că adevărata problemă a pandemiei este impactul asupra sistemului sanitar, referindu-se la momentul în care paturile de la terapie intensivă și cele din spital sunt ocupate în totalitate de pacienți COVID.

”Asta este de fapt problema acestei pandemii, impactul ei pe sistemul sanitar la un anumit moment, când vedem că toate paturile de terapie intensivă și paturile de spital sunt ocupate de pacienți COVID deodată.

Şi am văzut acest impact și în alte țări. Deci la ce ne așteptăm în următoarea perioadă? Poate că va continua creșterea, să vedem cu ce ritm și cu ce viteză. În același timp, sperăm să crească numărul vaccinaţilor și să putem să limităm răspândirea și să limităm efectul grav al al bolii.”, spune acesta.