Când se termină valul 4 al pandemiei?

Raed Arafat, vestea momentului pentru români
Raed Arafat a anunțat în ședința de miercuri, 6 octombrie, mai multe măsuri pentru creșterea capacității de tratare a bolnavilor Covid la ATI.

În acest context, secretarul de stat a afirmat că speră ca valul patru al pandemiei să fie depășit în decembrie sau ianuarie.

Printre măsurile adoptate se numără operaționalizarea spitalelor modulare și a TIR-urilor ATI, precum și amânarea concursului de specialitate pentru rezidenții de terapie intensivă.
Aceștia vor putea fi folosiți în spitalele modulare și în alte unități spitalicești unde este nevoie de personal specializat.

”Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maximă. Sunt activate și cele două spitale de la Constanța și Timișoara. La Lețcani o să-și reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care îl asigură Iașiul și mai este o completare la personalul respectiv prin detașare. Va începe cu un număr de paturi și va crește în 48 de ore la un număr mai mare, pentru că se așteaptă un stocator de oxigen care să ajungă.

Astăzi și ieri au fost discuții în acest sens.”, a spus Aarafat, în ședința de miercuri.
Personalul medical este insuficient în spitalele COVID
Secțiile ATI sunt pline, nu mai există niciun pat liber pentru bolnavii de Covid, iar personalul medical specializat este la mare căutare.

Raed Arafat a preciazt că 120 de rezidenți de terapie intensivă au fost repartizați la unitățile spitalicești unde personalul este insuficient, și ar mai fi nevoie de încă 120 de rezidenți.