Ce au făcut cu borseta plină cu bani

Două femei, una de profesie asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani şi cealaltă ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale, au găsit o borsetă pe marginea unui drum. Curioase, au deschis-o pentru a vedea exact ce se află înăuntru, pentru că aceasta era destul de grea și părea că sunt lucruri de valoare acolo.

Se pare că cele două nu s-au înșelat deloc și mare le-a fost mirarea când au văzut ce se ascundea în geantă: o sumă mare de bani, o brăţară din aur, un telefon mobil, un portofel cu documente şi carduri bancare. Femeile nu au stat deloc pe gânduri și imediat au mers la sediul Poliţiei Municipiului Focşani, unde au predat borseta care valora destul de mult.

Câți bani se aflau în borsetă

După ce le-au felicitat pe cele două femei pentru bunătatea de care au dat dovadă, Poliţiştii focşăneni au demarat imediat verificările. Pentru că acolo se aflau și portofelul cu documente personale, oamenilor legii le-a fost ușor să își dea seama cine este proprietarul. Astfel, acesta era un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Mărăşeşti, care pierduse borseta după ce oprise în acea zonă pentru a tracta un autoturism.

În portofel se afla suma de 11.500 de lei și mai existau acolo și multe alte bunuri de valoare. Bărbatul a primit borseta în formulă completă și a declarat clar că de acolo nu i-a fost sustras nimic.

IPJ Vrancea le-a felicitat pe cele două femei care au dat dovadă de solidaritate și au acționat în consecință. La final, păgubitul și femeile au făcut o fotografie alături de cel care s-a ocupat de acest caz.

„Le felicităm pe doamnele Cioacătă Cristina Gianina şi Mandeş Claudiţa pentru gestul civic şi corect pe care l-au făcut fără ezitare! O societate civilizată şi o comunitate responsabilă se construiesc prin astfel de oameni demni de respect, pentru care respectarea legii şi a propriilor valori primează”, potrivit IPJ Vrancea.