Au luat o decizie mondială. E definitiv!

Perioada de valabilitate a vacci.nului produs de Pfi.zer va fi modificată, anunță medicul militar Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei declarații de presă susținută în cursul zilei de marți.

Coordonatorul campaniei de vacci.nare din România spune că modificarea este una definitivă.

Vaccin.ul produs de Pfiz.er va avea preungită perioada de valabilitate, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde în acest sens. În prezent valabilitatea vac.cinului Pf.izer este de 6 luni, însă EMA a decis prelungirea acesteia cu încă trei luni pentru toate țările.

„La momentul în care vacci.nurile au fost autorizate, perioada de valabilitate a fost de 6 luni. Această perioadă de valabilitate a avut un studiu de stabilitate care arăta că pentru șase luni, la -80 de grade, vacci.nul își menține toate datele de calitate și de imunogenitate. EMA a analizat ulterior datele de stabilitate și s-a decis prelungirea perioadei de valabilitate cu încă trei luni.

Perioada de valabilitate pentru toate vac.cinurilor de la Binot.ech/Pfiz.er este extinsă la 9 luni și este aplicabilă tuturor țărilor, este o decizie definitivă. Pe măsură ce sunt colectate noi date este probabil ca termenul de valabilitate să se prelungească și în viitor pentru produsele stocate la o temperatură ultra joasă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheoghiță a avut un mesaj și pentru părinți
Având în vedere numărul crescut de cazuri printre minori, coordonatorul campaniei de vac.cinare an.ti-COV.ID a avut un mesaj și pentru părinți. Acesta a declarat că valul patru al pande.miei nu se aseamăcă cu cele anterioare , subliniind că varianta D.elta este mult mai p.ericuloasă și se trasmite mai ușor.

„Vedem o creștere importantă la v.accinare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Și din experiența din acest sfârșit de săptămână vedem că tot mai mulți tineri vor să se vac.cineze. Având în vedere că au în familie persoane vulnerabile sau că vor să meargă la cursuri, ei aleg să vină și să se va.ccineze. Există o tendință de va.ccinare în rândul celor tineri, a persoanelor active sub 60 de ani.

Într-o pande.mie în care varianta dominantă e cu o contagio.zitate atât de ridicată (cum e varic.ela sau alte afecțiuni) o să fie greu să limităm pande.mia fără vacc.inarea tinerilor. Doar cu o rată mare de vac.cinare putem să limităm cazurile.

Avest val patru nu seamănă cu celelalte anterioare. D.elta e de cel puțin două ori mai contag.ioasă. Are această capacitate de a genera sute și mii de cazuri”, a spus Gheorghiță.