O fostă elevă a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea! Cum se purta președintele cu ea, ca profesor

Din 2014, Klaus Iohannis reprezintă România. Multora însă, numele președintelui le aduce aminte de liceu. Încă de la primul său mandat, au apărut întrebări legate de ce fel de profesor a fost șeful statului.

Klaus Iohannis a predat în școlile și liceele din Sibiu fizică pentru mai bine de 14 ani. Mulți foști elevi au vorbit de despre dascălul Klaus Iohannis și despre cum decurgeau orele de fizică.

Ce spun foștii elevi despre președintele țării
Andreea Fușle a fost una dintre elevele lui Klaus Iohannis. Aceasta a dezvăluit că deși părea extrem de dur, la clasă nu era chiar așa, deși ținea foarte mult la seriozitate. Aceasta a dezvăluit că una dintre pricipalele calități ale profesorului Iohannis era corectitudinea.

„Era un om sobru, autoritar, dar nu deborda de duritate, aşa cum ar putea părea. Ne mai scotea afară de la ore dacă făceam gălăgie, dar limbajul era mai mult ca o invitaţie, decât ca un reproş. Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toţi eram buni la Fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil. Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, a povestit Andreea Fușle, fostă elevă a lui Klaus Iohannis, potrivit click.ro.

Chiar și cei care nu l-au avut profesor pe Klaus Iohannis l-au ținut minte, datorită staturii sale impunătoare. dar și prin prisma faptului că saluta pe toată lumea.

“Eu nu l-am avut profesor, dar învăţam la clasa paralelă şi îl vedeam tot timpul. Era un băiat tânăr, înalt, blond şi cam slăbuţ, care saluta politicos pe toată lumea. Eu l-am prins când eram elevă în clasa a V-a”, îşi aduce aminte Rodica Robu.

Cum era Klaus Iohannis ca elev
I-a plăcut cartea dintotdeauna, de aceea a și ajuns profesor. O fostă colegă de clasă a președintelui a dezvăluit că acesta era printre cei mai buni din clasă. Nu primul, căci prefera să învețe la materiile care îi plăceau.

Mai impresionant este faptul că acesta obișnuia să ajute copiii din clasele mai mici.

“Era unul dintre cei mai buni din clasă, dar nu primul la medii. Avea în faţa lui câteva fete pe care nu le putea depăşi pentru că învăţau şi la nişte materii care pe el nu-l atrăgeau. A fost tot timpul cam al patrulea. Cel mai mult m-a impresionat că stătea după cursuri să dea meditaţii gratis copiilor din clasele mai mici, lucru pe care azi nu-l mai face nimeni”, spune Carmen-Reich Sander, fostă colegă de clasă cu Iohannis, în prezent profesor de matematică la Brukenthal.