Calendar ortodox 12 martie 2022. Sfinții făcători de minuni, care vindecă orice boală

La data de 12 martie are loc una dintre cele mai importante sărbători, conform calendarului ortodox.

Sunt rememorați acum doi dintre sfinții făcători de minuni, despre care se spune că vindecă orice boală și au fost înzestrați cu darul facerii de minuni.

Sfinții zilei de 12 martie

Biserica Ortodoxă îi cinstește în fiecare an, la data de 12 martie, pe Sfinții Teofan Mărturisitorul și Simeon Noul Teolog. Sunt doi dintre cei mai mari sfinți, despre care se spune că pot vindeca orice boală dacă te rogi la ei și sunt făcători de minuni.

Sfântul Simeon Noul Teolog este pomenit în ziua de 12 martie în calendarul creștin ortodox. Acesta este cunoscut pentru faptul că a luptat pentru credință, dar și pentru că a adus în fața credincioșilor rugăciunea minții. A făcut mereu voia Domnului și a primit numele de „Noul Teolog”, care a a dus în atenția oamenilor arta de a te ruga.

Acesta a fost egumen al Mănăstirii Sfântului Mamas și este considerat un îndrumător de suflete și făcător de minuni, care îi îndeamnă pe credincioși să se roage și să-L iubească pe Dumnezeu.

Sfinții făcători de minuni

Sfântul Teofan Mărturisitorul a rămas orfan la 3 ani și la 12 ani s-a logodit cu o fată de vârsta lui. Alături de soția sa au decis să trăiască în feciorie și nu au încălcat voia Domnului nici când s-au căsătorit. A muncit mult și, chiar dacă era dispus la început să își întemeieze o familie, a decis să doneze averea săracilor. Atât Sfântul Teofan Mărturisitorul, cât și soția lui au decis să intre în monahism.

Sfântul Teofan Mărturisitorul a fost unul dintre cei care au luptat pentru recunoașterea icoanelor și i-a pedepsit pe cei care nu le cinsteau. De altfel, a fost înzestrat cu darul de a face minuni și a de vindeca boli grave. Îi ajuta în special pe cei cu probleme mintale și era numit drept “doctorul nebunilor.”