A murit Ioana Măgură Bernard. A fost una dintre marile voci de la Radio Europa Liberă

Reprezentanții Radio Europa Liberă au anunțat recent că Ioana Măgură Bernard a murit la 80 de ani, în Statele Unite ale Americii, în urma unei lungi suferințe.

Ioana Măgură Bernard a fost una dintre vocile reprezentative ale Radio Europa Liberă.

Decesul ei a fost confirmat marți, 2 august. Născută în România, la data de 24 mai 1940, Ioana Măgură Bernard a fost atrasă de scenă și a decis să studieze actoria.

Ioana Măgură Bernard a făcut carieră în televiziune și radio

A fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cultură Cinematografică (n.r. fostul IATC, în prezent UNATC) din București. La finalul studiilor a urmat plecarea la Craiova, conform repartizării de la acea vreme.

Ulterior, ea s-a întors la București și în 1963 a fost acceptată pentru a ocupa postul de crainică la radio și televiziune. Beneficiind de pregătirea de la IATC, ei i-a fost ușor să se impună pe micile ecrane.

Astfel, între anii 1964 și 1968 a devenit rapid una dintre cele mai cunoscute și totodată apreciate prezentatoare ale Televiziunii Române. Cariera ei a cunoscut punctul culminant când a fost rugată să prezinte a doua ediție a festivalului de muzică Cerbul de Aur.

Se întâmpla în 1969, iar alături de ea s-a aflat pe scena de la Brașov și actorul Ștefan Bănică. În același an, organele Partidului Comunist Român (PCR) au consemnat fuga acesteia în Occident.

Nu i-a plăcut cum arăta Epoca de Aur

Se întâmpla la patru ani de când Nicolae Ceaușescu preluase puterea și consfințea începutul Epocii de Aur. Un an mai târziu, fosta vedetă a Televiziunii Române era angajată la Europa Liberă de Noel Bernard, omul care peste doi ani se va căsători cu ea.