Avertizări ANM de ultimă oră! Jumătate de țară sub cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare tip cod galben de caniculă. Este vorba despre o alertă valabilă în următoarele trei zile.

Vor fi temperaturi extreme în jumătate din țară. Informați-vă cu privire la vreme înainte de a vă face planuri pentru acest weekend.

Avertizări ANM de ultimă oră

Specialiștii în Meteorologie au emis o avertizare de caniculă, cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius, în următoarele zile, în mai multe județe din țară. Temperaturile vor fi ridicate îndeosebi în vestul, sudul şi parte din sud-estul teritoriului.

Atenționarea meteorologică tip Cod Galben este valabilă pentru zilele de 5, 6 și 7 august, iar fenomenele vizate sunt: val de căldură și disconfort termic ridicat.

Potrivit prognozei, în vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizări ANM de ultimă oră! Jumătate de țară sub cod galben

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Meteorologii atrag atenția că disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice.

Prognoza meteo în București și la mare

Specialiștii ANM au emis o prognoză specială pentru Municipiul București, valabilă până duminică, 7 august 2022, la orele 21.00. Potrivit prognozei va fi un val de căldură persistent și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi de 33…34 de grade, iar cele minime de 19…20 de grade Celsius.

Cei care se află la mare sau urmează să ajungă trebuie să știe că pentru zona litoralului românesc, meteorologii anunță temperaturi asemănătoare cu cele de ieri.

La munte, meteorologii estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. Începând din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.