Horia Moculescu trăiește o dramă! Maestrul se luptă cu o boală groaznică

Horia Moculescu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România.

Maestrul a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani și se pare că odată cu trecerea timpului s-a ales și cu probleme de sănătate. Una dintre cele mai mari probleme îl chinuie de ani buni si nu găsește vindecare.

Boala care îl chinuie de 14 ani

Horia Moculescu a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani. Maestrul are ceva probleme de sănătate și nu se poate descurca singur și este îngrijit de Nadia, fiica pe care o are din relația cu Mariana Moculescu. Aceasta este mereu cu el și se asigură că nu îi lipsește nimic.

Moculescu suferă de un sindrom, pe care l-a descoperit în urmă cu 14 ani. Este vorba de sindromul Morton, o boală care nu îi dă deloc pace. În ultimii ani a suferit două intervenții în acest sens, dar lucrurile nu s-au remediat. Acesta se confruntă des cu senzația de amorțeală între degete și cu durere mare de picior, iar situația nu are vindecare.

”Am la piciorul stâng, am aceeași problemă. Sufăr de vreo 14 ani cu el. Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori. Pentru mai nimic aproape… dar care mă chinuiește cu o durere permanentă. Este un sindrom, Morton. Sindron Morton operat. Presupune durere”, a spus Horia pentru Fanatik.

Horia Moculescu mai are probleme și la plămâni, din cauza fumatului excesiv din tinerețe. Deși nu mai consumă tutun de mai bine de 20 de ani, organele au fost afectate și acum se luptă cu sechelele.

Horia a ajuns la spital din cauza plămânilor și constant trebuie să completeze oxigenul cu ajutorul unui aparat. Totuși, nu se plânge și trăiește din plin clipa alături de muzică si fiica sa, despre care spune că sunt marile sale pasiuni.

„Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot.”, a declarat Horia Moculescu la Antena Stars.