Rețetă de post – Cartofi la cuptor (cu usturoi și pesmet) – Rețetă gustoasă și sățioasă, ușor de preparat

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi mici
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 căței usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • 1 fir mărar
  • 1 fir pătrunjel
  • Sare, piper, busuioc după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii și-i fierbem în apă cu sare. Putem fierbe cartofii în coajă sau putem să-i curățăm.

Îi lăsăm să se răcească un pic, după care îi amestecăm cu ulei, sare, piper, busuioc și usturoi ras.

Transferăm totul într-o pungă, adăugăm și pesmetul și scuturăm de câteva ori ca pesmetul să se distribuie uniform.

Așezăm cartofii pe o tavă și-i coacem timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Sunt gata când se rumenesc frumos.

La final, îi presărăm cu verdeața tocată mărunt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!